Jesteś tutaj

Skanska in Poland

Tutaj znajdziesz naszą aktualną ofertę, informacje o firmie oraz oferty pracy.

Ta strona jest również dostępna w języku:

Skanska in Poland
    Go to start page

Uwaga na fałszywe oferty

Uwaga na osoby podszywające się pod pracowników Skanska i oferujące sprzedaż masy bitumicznej!

W ostatnich tygodniach w całym kraju odnotowanych zostało wiele przypadków, w których osoby podające się za pracowników znanych firm budowlanych wyłudzały pieniądze od przedsiębiorców i osób prywatnych, oferując im sprzedaż masy bitumicznej po zaniżonej cenie.

W każdym przypadku mechanizm działania jest podobny. Do przedsiębiorcy lub osoby prywatnej przyjeżdżają osoby, zwykle obcojęzyczne, podające się za pracowników firmy budowlanej i oferują sprzedaż asfaltu pochodzącego z nadwyżki produkcyjnej, po zaniżonej cenie. Osoby te pobierają zaliczkę i przystępują do pracy bez podpisania umowy. W trakcie pracy wyłudzają kolejne pieniądze związane rzekomo z dodatkowymi kosztami i znikają. Po dokonaniu oględzin przez fachowców okazuje się, że położona nawierzchnia nie spełnia żadnych wymogów jakościowych. Osoby te są poszukiwane przez policję.

Ze względu na docierające do Skanska informacje, że oferty sprzedaży masy bitumicznej i wykonania nawierzchni po zaniżonych w stosunku do wartości rynkowej cenach składane są w różnych miejscach Polski m.in. przez osoby podszywające się pod pracowników naszej firmy, informujemy, że osoby te nie są pracownikami Skanska. Nasza firma nie prowadzi sprzedaży masy pochodzącej z nadwyżek i nie przystępuje do żadnych prac bez podpisania umowy. Oferty składane przez Skanska mają zawsze formę pisemną i są podpisane przez umocowanych prawnie przedstawicieli spółki.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 22 – 561 30 00.