ULTIMO dołącza do najemców Green2Day

Press release 22.01.2018 12:00 CET

Firma ULTIMO, wiodąca firma rynku zarządzania wierzytelnościami w Polsce będąca częścią międzynarodowej grupy B2Holding, wynajęła blisko 5 300 mkw. powierzchni biurowej we wrocławskim projekcie Green2Day. Będzie to główna siedziba ULTIMO w Polsce. Pracownicy firmy wprowadzą się do budynku w połowie 2018 roku.

Green2Day, Wrocław, Skanska Property Poland

- Szukając nowej powierzchni biurowej dla Grupy ULTIMO, zależało nam na tym, aby nowe biuro było miejscem, w którym nasi pracownicy będą mogli pracować w komfortowych i przyjaznych warunkach. Postawiliśmy na centralne położenie biurowca, dużą przestrzeń, nowoczesne rozwiązania, dogodną komunikację z innymi częściami miasta. Otoczenie budynku, bliskość Ostrowa Tumskiego, alejek spacerowych wzdłuż Odry to elementy, które sprawiają, że do tego budynku przyjemnie się wraca. Oczywiście istotnym elementem była też współpraca i elastyczność Skanska na każdym etapie omawiania warunków naszej relokacji – tłumaczy Jacek Maj, Członek Zarządu ULTIMO S.A.

- Witamy w gronie najemców firmę ULTIMO i dziękujemy za okazane zaufanie. ULTIMO wynajmując ostatnie wolne powierzchnie biurowe w Green2Day stało się jednocześnie największym najemcą w budynku. Cieszymy się, że nasz projekt spełnił wysokie wymagania klienta, który poszukiwał nowoczesnej przestrzeni biurowej do dalszego rozwoju swojej działalności w Polsce. Współpraca z profesjonalnym zespołem ULTIMO była dla nas prawdziwą przyjemnością i pozwoliła na przygotowanie funkcjonalnej i elastycznej aranżacji biura dostosowanej do zróżnicowanych potrzeb pracowników. Dodatkowo w lokalach parterowych i wokoło budynku przygotowaliśmy atrakcyjną przestrzeń taką jak nowy koncept restauracyjno-kawiarniany Eat2Day, zielone patio, a także dużą rowerownię. Niebawem, wraz mieszańcami okolicznych budynków, będziemy odnawiać sąsiadujący Skwer im. Adolfa Marii Bocheńskiego – mówi Marek Stasieńko, dyrektor regionalny ds. leasingu w biurowej spółce Skanska.

Green2Day oferuje 17 800 mkw. nowoczesnej powierzchni zlokalizowanej w sąsiedztwie Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Ostrowa Tumskiego. Dzięki temu daje to najemcom szansę na bliską współpracę ze studentami oraz zapewnia bardzo dobrą komunikację publiczną dla pracowników. Projekt uzupełnia zabudowę wokół pasażu łączącego Park Tołpy z pobliskim nadbrzeżem Odry oferując pracownikom przestrzeń do relaksu oraz punkty do pracy na świeżym powietrzu.

W czerwcu bieżącego roku Skanska rozpoczęła kolejną swoją inwestycję we Wrocławiu – Nowy Targ - który zostanie oddany do użytku najemców w połowie 2019 roku.

Green2Day – kluczowe fakty i liczby:

• Budynek oferuje 17 800 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej oraz 233 miejsca parkingowe.
  • Budynek został oddany do użytku w październiku 2017 roku.
  • Projekt składa się z siedmiu kondygnacji naziemnych oraz dwóch podziemnych.
  • Budynek będzie certyfikowany w systemie LEED na poziomie Gold.
  • Projekt architektoniczny wykonała Maćków Pracownia Projektowa.
  • Generalnym wykonawcą budynku jest Skanska S.A. Za komercjalizację odpowiada Skanska Property Poland.