Powiększa się mokotowska wyspa. Dziś ruszyła budowa Holm House 2

Press release 29.06.2018 12:30 CET

Miesiąc od uruchomienia sprzedaży, Skanska rozpoczyna budowę drugiego etapu osiedla Holm House. W sercu warszawskiego Mokotowa deweloper zrealizuje 226 nowych mieszkań i 4 lokale usługowe. Pierwsze z nich już znalazły swoich właścicieli.

fot. Skanska

Holm House to nowoczesna inwestycja tworząca wyspę w samym sercu Mokotowa. Projekt łączy w sobie prestiżowy design i kameralny klimat pozwalający poczuć wewnętrzną harmonię w biznesowym zagłębiu Warszawy. Inwestycja Skanska powstaje przy ul. M. Zdziechowskiego między stacjami metra Wierzbno i Wilanowska, w drugiej linii zabudowy od ul. Domaniewskiej.

Właśnie ruszyły pierwsze prace budowlane związane z realizacją drugiego etapu. Inwestycja będzie liczyć 226 mieszkań o metrażu od 27 m² do 133 m² oraz 4 lokale usługowe. Zgodnie z koncepcją renomowanej pracowni architektonicznej Wojciecha Hermanowicza powstaną 3 budynki o zróżnicowanej bryle – 7 oraz 9 kondygnacyjne. Planowany termin zakończenia budowy to III kwartał 2020 roku.

– Doskonale rozbudowana infrastruktura Mokotowa i oferta mieszkań z prawem własności gruntu sprawiają, że mieszkanie w archipelagu Holm House to najlepsza inwestycja. Przyszli mieszkańcy zachowają tu własną, prywatną przestrzeń. Do ich dyspozycji oddamy wewnętrzne dziedzińce, plac zabaw usytuowany pomiędzy budynkami C i D oraz strefę rekreacji zlokalizowaną przy budynku B. Dodatkowo wybudujemy dwukondygnacyjny garaż z komórkami i boksami rowerowymi oraz lokale usługowe na parterze od strony ulicy – wyjaśnia Tomasz Banaś, menadżer projektu w Skanska Residential Development Poland

Kameralne mokotowskie osiedle Holm House 2 to jednocześnie element stołecznego business hubu. Dodatkowym atutem osiedla jest to, że zostało zaprojektowane i jest budowane zgodnie z wytycznymi certyfikatu środowiskowego BREEAM. Jest to wyróżnienie przyznawane za wysoką jakość, bezpieczeństwo i rozwiązania ograniczające wpływ inwestycji na środowisko. Pierwszy etap tego osiedla już może pochwalić się certyfikatem BREEAM na etapie projektowym. Z końcem kwietnia eksperci z Go4Energy oficjalnie potwierdzili spełnienie wymogów najwyższych standardów środowiskowych w Holm House 1. Skanska pokazuje tym samym jak konsekwentnie realizować idee budowania ekologicznych osiedli w kraju.

Mokotowski Holm House jest także pionierskim projektem, realizowanym zgodnie z normami certyfikacji „Obiekt bez barier”. Niemal połowa lokali drugiego etapu osiedla może zostać dostosowana do konkretnych potrzeb mieszkańców, zarówno z różnymi stopniami i rodzajami niepełnosprawności ruchu, wzroku czy słuchu, ale również dla seniorów czy rodziców z małymi dziećmi.

Cechy projektu:

• 3 budynki (B, C i D)
  • 226 mieszkań. Dostępne metraże: od 27 do 133 m²
  • zróżnicowane bryły budynków: 9 (budynek B) i 7 (budynki C i D) kondygnacji
  • wewnętrzne dziedzińce oraz strefa rekreacji przeznaczone wyłącznie dla mieszkańców
  • plac zabaw
  • dwukondygnacyjny garaż z komórkami i boksami rowerowymi
  • 4 lokale usługowe w parterze od strony ulicy
  • projekt renomowanej pracowni architektonicznej Wojciecha Hermanowicza realizowany przez generalnego wykonawcę Skanska S.A.
  • własność gruntu