Warszawa w skandynawskim wydaniu - ruszyła przedsprzedaż II etapu Parku Skandynawia spółki mieszkaniowej Skanska

Press release 03.04.2019 14:30 CET

Osiedle na warszawskiej Pradze-Południe łączy najważniejsze cechy szwedzkiego stylu życia: ekologię, jakość, dobry design - i zapewnia środowisko dla tworzenia równowagi między pracą a życiem prywatnym. Do sprzedaży trafiło 210 funkcjonalnych mieszkań o zróżnicowanych rozkładach i metrażach od 29 do 95 mkw.

Park Skandynawia II_wizualizacja 1

Polacy, szukając mieszkania na lata, biorą pod uwagę przede wszystkim okolicę, w której chcą zamieszkać. Dopiero w drugim kroku dostosowują wybór konkretnej inwestycji do swojego budżetu [1]. W Warszawie jedną z dzielnic o niesłabnącym zainteresowaniu nabywców jest prawobrzeżna Praga-Południe. To tu spółka mieszkaniowa Skanska realizuje jedno ze swoich wieloetapowych osiedli, docenianych przez mieszkańców Warszawy.

Wygodna lokalizacja
Osiedle Park Skandynawia położone jest przy ul. Jana Nowaka-Jeziorańskiego na Pradze-Południe, w sąsiedztwie Trasy Siekierkowskiej i ul. Ostrobramskiej.

To dobrze skomunikowana lokalizacja z 11 liniami autobusowymi i licznymi ścieżkami rowerowymi w pobliżu. Bogata infrastruktura wokół - centrum handlowe Promenada, sklepy, apteki, restauracje, siłownia, kręgielnia i basen, przedszkola i szkoła podstawowa oraz tereny zielone - tworzy przyjazne środowisko do mieszkania. Praga-Południe to także liczne obiekty kulturalne i rozrywkowe oraz ciekawe inicjatywy społeczne, co sprawia, że każdy, bez względu na wiek, znajduje tu coś dla siebie.

Skandynawski duch w najlepszym wydaniu
Nowoczesna, spokojna bryła budynków zaprojektowanych przez renomowaną pracownię snMoonStudio utrzymana jest w jasnej kolorystyce i dobrze oddaje skandynawski charakter osiedla. Wszystkie dostępne lokale mają przemyślany, funkcjonalny układ. Duże, odpowiednio wkomponowane w projekt okna zapewniają optymalne doświetlenie mieszkań. W ramach osiedla mieszkańcy będą tu mieli do dyspozycji garaż z komórkami i boksami rowerowymi, a także naziemne miejsca postojowe i stojaki dla rowerów. Poruszanie po osiedlu osobom z niepełnosprawnościami, jak i rodzicom z małymi dziećmi, ułatwią odpowiednie podjazdy. Wybrane lokale na parterze będą miały własne ogródki. W ofercie jest także mieszkanie z tarasem na dachu.

Ponieważ I etap jest już prawie wyprzedany, do naszej oferty wprowadzamy kolejne mieszkania w ramach II etapu osiedla Park Skandynawia. Wszystkie nasze inwestycje wyróżnia dbałość o komfort i zdrowie mieszkańców oraz troska o środowisko naturalne. Korzystamy wyłącznie ze zdrowych materiałów wykończeniowych i wprowadzamy na osiedla energooszczędne rozwiązania, takie jak czujniki ruchu czy też oświetlenie LED w częściach wspólnych. Nasze zrównoważone podejście potwierdzają certyfikaty środowiskowe BREEAM. Będziemy się o niego ubiegać także w przypadku II etapu Parku Skandynawia - mówi Aleksandra Goller, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w spółce mieszkaniowej Skanska

Przestrzeń wypełniona relaksującą zielenią
Przestrzeń osiedla zorganizowana zgodnie ze skandynawskim porządkiem: funkcjonalnie, prosto i intuicyjnie. Część wspólna, w tym patia pomiędzy budynkami, wypełniona będzie drzewami, krzewami oraz różnorodnymi, staranie dobrane gatunkami roślin. Znajdzie się też tam przyjazne miejsce rekreacji wyposażone w atestowane urządzenia.

- Ze szczegółami oferty II etapu Parku Skandynawia, podobnie, jak i innymi inwestycjami mieszkaniowymi Skanska, można zapoznać się odwiedzając nasze biuro sprzedaży zlokalizowane bezpośrednio przy osiedlu Park Skandynawia lub Home Center znajdujący się w biurowcu Spark w Warszawie przy al. Solidarności” 173 - dodaje Aleksandra Goller.

Cechy projektu:

• dwa budynki: 85 i 125 mieszkań
  • zróżnicowana bryła: 7 i 9 kondygnacji
  • metraże: od 29 do 95 mkw.
  • liczba miejsc parkingowych117 i 128
  • standardowa wysokość pomieszczeń: 2,70 m
  • termin zakończenia budowy: styczeń 2021 r.
  • projektpracownia snMoonStudio
  • generalny wykonawca: Skanska S.A.

[1] Finansowy barometr ING