Skanska w Polsce

Zielone otoczenie i willowa zabudowa. Skanska startuje ze sprzedażą trzeciego etapu Jaśminowego Mokotowa

Press release 19.09.2019 15:00 CET

Oferta nieruchomości mieszkaniowych na Mokotowie właśnie powiększyła się o 94 apartamenty. Skanska wprowadziła do sprzedaży 3. etap swojej flagowej inwestycji – osiedla Jaśminowy Mokotów. Zróżnicowane powierzchnie, atrakcyjne układy mieszkań i duża dawka światła słonecznego we wnętrzach – tak prezentować się będzie kolejnych sześć willowych budynków wielorodzinnych, które powstaną w ramach tego projektu.

Jaśminowy Mokotów 3 (1)

Mokotów, prestiżowa dzielnica o nieprzemijalnym uroku, zapewnia to, co w Warszawie do życia najlepsze – historyczne otoczenie, bogatą ofertę kulturalno-rozrywkową, dobry dojazd do centrum i innych dzielnic, a także stały kontakt z przyrodą. Dlatego też spółka mieszkaniowa Skanska realizuje tu dwa wieloetapowe osiedla – Holm House i Jaśminowy Mokotów. To ostatnie, wkomponowane w zabudowę pod Skarpą Warszawską, wkrótce powiększy się o kolejnych sześć dwupiętrowych apartamentowców. Zaoferują one mieszkania o metrażu od 23 do 116 mkw.

–  Pozytywny odbiór, z jakim spotkały się dotychczas zrealizowane etapy Jaśminowego Mokotowa, jest dla nas sygnałem do wprowadzenia do sprzedaży kolejnych apartamentów. Zaprojektowaliśmy je tak, aby służyły przyszłym mieszkańcom przez lata – były łatwe do zaaranżowania i przearanżowania. Każde z przestronnym balkonem lub tarasem, a te na parterze – ogródkiem. Osiedle zarówno pod względem funkcjonalnym, jak i estetycznym wyróżnią duże panoramiczne, drewniane okna o wysokich parametrach akustycznych, słoneczne kuchnie, przestronne sypialnie główne oraz eleganckie portale drzwiowe – wymienia Aleksandra Goller, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu w spółce mieszkaniowej Skanska.

Szczęśliwa trójka

Budowa 3. etapu osiedla ruszy jeszcze w 2019 roku, a jedna z poprzednich faz jest od roku zamieszkana.

– Jaśminowy Mokotów, pomimo zapewnienia blisko 60% terenów zielonych, dał możliwość mieszkania blisko centrum, na czym bardzo mi zależało. Architektura budynków, nieprzekraczająca dwóch pięter, była już tylko wisienką na torcie. Tak, mogę powiedzieć, że w Warszawie, gdzie wybierając mieszkanie, trzeba iść na wiele kompromisów, mi udało się znaleźć „moje miejsce” bez większych ustępstw – mówi Patrycja Pankiewicz, stylistka modowa, mieszkanka osiedla Jaśminowy Mokotów.

Kameralny klimat Jaśminowego Mokotowa zapewniają usytuowanie na Warszawskim Obszarze Chronionego Krajobrazu, nowoczesna, niska architektura, wewnętrzne patio dla mieszka��ców oraz różnorodność przyrody. Zieleń na osiedlu została zaaranżowana na podstawie analizy przyrodniczej i ekologicznej. Bogactwo rozmaitych form i gatunków roślin sprzyjać ma redukcji stresu i lepszemu samopoczuciu. Atrakcyjnym miejscem wypoczynku będzie także ogólnodostępny Park Enklawa, który deweloper zaaranżował w sąsiedztwie inwestycji. To około 8,5 tys. mkw. zielonego terenu z jeziorkiem, który zapewni okolicznym mieszkańcom stały kontakt z naturą.

Podsumowanie

– Osoby zainteresowane naszą ofertą zapraszamy do biura sprzedaży zlokalizowanego na terenie osiedla, przy ul. Białego Dębu 1 w Warszawie. O szczegóły można zapytać również w Home Center – naszym głównym biurze sprzedaży mieszkań, przy al. „Solidarności” 173 w Warszawie, a także sprawdzić na stronie mieszkaj.skanska.pl – mówi Aleksandra Goller.

Cechy inwestycji:

liczba mieszkań: 94 w sześciu 2-piętrowych budynkach

metraże: od 23 do 116 mkw.

standardowa wysokość pomieszczeń: ok. 2,80 m

planowany termin zakończenia budowy: III kw. 2021 r.

za projekt odpowiada pracownia BBGK Architekci

generalny wykonawca: Skanska S.A.