Skanska rozbudowuje Mokotów. Ruszyła realizacja Holm House 3

Press release 24.01.2020 15:00 CET

Niecałe dwa miesiące od uruchomienia sprzedaży trzeciego etapu osiedla Holm House, spółka mieszkaniowa Skanska rozpoczęła prace budowlane. Dwa budynki uzupełnią zabudowę między ulicami Domaniewską i Zdziechowskiego w Warszawie. W ofercie są 232 mieszkania o zróżnicowanym metrażu. Obecnie firma prowadzi roboty przy drążeniu ścian szczelinowych podziemia.

Holm House 3_wizualizacja 1

– Jeszcze pod koniec 2019 roku przygotowaliśmy plac budowy i wytyczyliśmy budynki. Aktualnie realizujemy m.in. specjalistyczne prace geotechniczne, które zabezpieczą przyszły wykop – mówi Agnieszka Karwala, menadżer projektu w spółce mieszkaniowej Skanska.

Trzeci etap Holm House powiększy bazę mieszkaniową na Mokotowie o 232 mieszkania. W dwóch budynkach deweloper zaprojektował lokale od 26 do 118 mkw. Inwestycja cieszy się sporym zainteresowaniem, a część mieszkań znalazła już nabywców. Kupujący poza lokalizacją i funkcjonalną, wysokiej jakości architekturą, doceniają bezpieczeństwo inwestycji. Spółka mieszkaniowa Skanska z sukcesem oddaje do użytku kolejne etapy swoich osiedli, których budowę finansuje wyłącznie ze środków własnych.

– Holm House 3 jest kontynuacją najczęściej nagradzanego osiedla Skanska. Przy jego realizacji szczególnie skupiamy się na kwestiach środowiskowych oraz zdrowiu mieszkańców - zaczynając od instalacji zintegrowanych z oknami nawiewników antysmogowych i antyalergicznych, poprawiających jakość powietrza w pomieszczeniach, po projekt zieleni uwzględniający gatunki roślin o zwiększonej efektywności filtracji. Korzystamy także z wysokiej jakości materiałów wykończeniowych. Dzięki temu możemy być pewni, że budynki będę nie tylko dobrze wyglądały w momencie oddania ich do użytku, ale i robiły wrażenie wraz z upływem lat – dodaje Agnieszka Karwala.

Elewacja frontowa Holm House zawierać będzie elementy szkła i okładziny drewnopodobnej, nadając całości eleganckiego charakteru. Kameralną atmosferę pomiędzy budynkami deweloper zapewni wewnętrznymi dziedzińcami, a także ogródkami oddzielonymi od otoczenia ogrodzeniem ażurowym albo roślinnością.

Za projekt trzeciego etapu inwestycji odpowiada pracownia Mąka Sojka Architekci, a generalnym wykonawcą jest Skanska SA. Podobnie, jak wcześniejsze fazy, osiedle budowane jest zgodnie ze standardami certyfikacji środowiskowej BREEAM. W styczniu tego roku certyfikat ten na poziomie wykonawczym został przyznany pierwszemu etapowi.

Holm House to jedno z dwóch osiedli realizowanych przez spółkę mieszkaniową i spółkę wykonawczą Skanska  na Mokotowie. Równolegle, w pobliżu Skarpy Warszawskiej, deweloper buduje osiedle Jaśminowy Mokotów.