Większe możliwości dla pacjentów LUX MED w gdańskim biurowcu Wave

Press release 23.02.2022 09:35 CET

Grupa LUX MED, która w ubiegłym roku wynajęła 400 mkw. na parterze biurowca Wave, otwierając tym samym swoją pierwszą placówkę stomatologiczną w Gdańsku, teraz poszerza ofertę. Na pierwszym piętrze budynku powstaje Centrum Medyczne LUX MED o powierzchni 1 500 mkw. Otwarcie zaplanowano na przełom trzeciego i czwartego kwartału 2022 roku. W procesie najmu uczestniczyła firma JLL.

Wave

W nowym Centrum Medycznym znajdzie się 12 gabinetów konsultacyjnych, 3 gabinety diagnostyczno-zabiegowe, 2 gabinety pobrań i pracownia endoskopii. Pacjenci będą mogli skorzystać z szerokiego zakresu konsultacji lekarskich: alergologa, chirurga ogólnego, chirurga naczyniowego, urologa, endokrynologa, ginekologa, położnej, specjalisty chorób wewnętrznych, kardiologa, nefrologa, neurologa, otolaryngologa, okulisty, psychiatry, dermatologa, radiologa, reumatologa, gastroenterologa oraz lekarza medycyny sportowej.

– Chcemy być blisko naszych pacjentów i oferować im najlepsze na rynku, kompleksowe usługi. Nasze centrum stomatologiczne w Wave spotkało się z bardzo ciepłym przyjęciem mieszkańców Gdańska, dlatego tym śmielej podejmujemy decyzję o kolejnej inwestycji. Jestem przekonany, że nasi specjaliści, jak i przyjazna i nowoczesna infrastruktura sprawią, że to miejsce będzie chętnie wybierane przez osoby szukające opieki zdrowotnej dla siebie i swoich bliskich. Będzie to miejsce wyjątkowe pod wieloma względami: pacjenci skorzystają tu m.in. z nowoczesnej rehabilitacji czy świadczeń ginekologicznych w nowoczesnym standardzie obsługowym – mówi Michał Rybak, Wiceprezes LUX MED ds. Operacyjnych. – Wpływ na naszą decyzję o wyborze budynku Wave miały m.in. zastosowane tu rozwiązania, projektowane z myślą o bezpieczeństwie zdrowotnym i zrównoważonym rozwoju, czego dowodem jest przyznany tej inwestycji certyfikat WELL Health-Safety Rating – dodaje Michał Rybak.

– Ekspansja Grupy LUX MED w budynku Wave bardzo nas cieszy, ponieważ tym samym poszerza się zakres usług oferowanych w naszej inwestycji. Z oferty nowej placówki będą mogli korzystać nie tylko użytkownicy budynku, ale również okoliczni mieszkańcy – mówi Eliza Jamrozik, negocjator ds. wynajmu w spółce biurowej Skanska w regionie CEE.

W zeszłym roku Grupa LUX MED otworzyła swoje pierwsze w Gdańsku centrum stomatologiczne. Placówka dysponowała do tej pory siedmioma specjalistycznymi gabinetami, oferując pacjentom kompleksowe usługi dentystyczne. Centrum jest przyjazne najmłodszym – zapewnia specjalny gabinet pedodontyczny oraz kącik dla dzieci.

Zdrowe i bezpieczne powierzchnie dla pracowników i gości biurowca

Biurowiec Wave, jako pierwszy w Trójmieście, otrzymał prestiżowy certyfikat WELL Core & Shell na poziomie Gold. Budynek posiada również wyróżnienie WELL Health-Safety Rating. To standard International WELL Building Institute przyznawany powierzchniom o najwyższych parametrach bezpieczeństwa, zmniejszających ryzyko przenoszenia chorób, a także umożliwiających tworzenie zdrowych i bezpiecznych miejsc pracy.

O zrównoważonych i prośrodowiskowych rozwiązaniach pomyślano projektując nie tylko sam budynek, ale również jego najbliższe otoczenie. W ramach inwestycji, od strony al. Grunwaldzkiej, położony został antysmogowy chodnik z zielonego betonu. Promienie słoneczne powodują, że na jego powierzchni dochodzi do redukcji szkodliwych związków, znajdujących się w zanieczyszczonym, miejskim powietrzu. To pierwszy taki chodnik w Trójmieście.

Spółka biurowa Skanska w Polsce

Spółka biurowa Skanska w Polsce jest innowacyjnym deweloperem zielonych, ponadczasowych budynków biurowych. Buduje otwarte, tętniące życiem przestrzenie,
w których pracownicy czują się dobrze. Projekty biurowe Skanska są certyfikowane
w systemie LEED, WELL Core & Shell, a także WELL Health-Safety Rating. Oprócz tego nowe inwestycje Skanska w Polsce posiadają certyfikat „Obiekt bez Barier”, który dowodzi przystosowania do użytkowania przez osoby z różnymi potrzebami – w tym przez osoby z niepełnosprawnościami czy rodziców z małymi dziećmi. Spółka biurowa Skanska działa w Polsce od 1997 roku. Prowadzi działalność na siedmiu rynkach:
w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Krakowie, Katowicach i Trójmieście.

Zapraszamy do odwiedzenia profili spółki na portalach:

www.linkedin.com/company/skanska/

www.facebook.com/Miasta.Biura.Skanska/

Więcej informacji na stronie internetowej: www.skanska.pl

Dodatkowych informacji po stronie Skanska udzielają:

Katarzyna Szumańska-Kalisz

Marketing and Communications Coordinator