Elastycznie i komfortowo w warszawskim Studiu. Swoją powierzchnię biurową otworzy tu Business Link

Press release 10.07.2023 11:30 CET

Business Link, spółka należąca do Grupy Skanska, zostanie kolejnym najemcą budynku B kompleksu biurowego Studio. Zaoferuje blisko 2 900 mkw. nowoczesnej przestrzeni elastycznej, w której znajdzie się nawet 400 miejsc do pracy. Otwarcie Business Link w Studiu zaplanowano na kwiecień 2024 r.

Studio B

Kompleks Studio będzie składał się z dwóch budynków, z czego Studio B dostarczy na warszawski rynek 16 400 mkw. powierzchni biurowej. Najemcy Studia będą mieli do dyspozycji tarasy, skandynawskie lobby oraz kompleksowo zaaranżowaną przestrzeń zewnętrzną, którą wypełnią zimozielone rośliny. Atutem inwestycji będzie również ogólnodostępny plac z małą architekturą, który zapewni połączenie pomiędzy ulicami Prostą i Łucką oraz Fabryką Norblina.

Oferta udogodnień Studia zostanie wzbogacona o przestrzenie elastyczne, tworzone przez spółkę z grupy Skanska – Business Link, a otwarcie lokalizacji zaplanowano na kwiecień 2024 roku.

Studio jest inwestycją, która wpisuje się w obecne potrzeby najemców i stanowi odpowiedź na aktualne trendy. Business Link daje szerokie możliwości dostosowania się do indywidualnego stylu pracy czy warunków najmu. To doskonałe uzupełnienie rozwiązań, jakie oferuje realizowany przez nas biurowiec – mówi Hanna Marszałek, negocjatorka ds. wynajmu w spółce biurowej Skanska w regionie CEE.

Przyszli użytkownicy Business Link skorzystają z wielu udogodnień, m.in. nowoczesnych stanowisk wyposażonych w ergonomiczne krzesła i biurka z elektrycznym systemem regulacji wysokości blatu. Po raz pierwszy klienci biura elastycznego będą mogli wybrać się do prywatnej, kameralnej siłowni zapewniającej wysokiej jakości urządzenia oraz prywatną łazienkę z prysznicem. Do ich dyspozycji będzie także stół do masażu. Dla osób poszukających innego rodzaju wypoczynku zaprojektowano play room. To miejsce, gdzie wykorzystane zostaną zarówno najnowsze technologie, jak i tradycyjne, lubiane rozrywki.

W przestrzeni elastycznej znajdzie się także pomieszczenie green box, pozwalające na nagrywanie materiałów audio-video.

Przestrzeń dostępna i neuroróżnorodna

Nową lokalizację Business Link zaprojektowano w oparciu o zasady dostępności i projektowania włączającego, z dbałością o potrzeby wynikające np. z neuroróżnorodności.

Wiele uwagi poświęciliśmy osobom, które najchętniej relaksują się w spokojnej atmosferze i skupieniu. W naszej przestrzeni nie zabraknie pokoju do regeneracji i medytacji, umożliwiającego wypoczynek w zupełnej ciszy. Co więcej po raz pierwszy w biurze elastycznym udostępnimy urządzenie, pozwalające na rzeczywistą i skuteczną regenerację organizmu w otoczeniu biurowym. Umożliwi ono wybór preferowanego programu aktywacji lub relaksacji. To zupełnie nowa jakoś wypoczynkupodkreśla Ewelina Kałużna, Managing Director w Business Link i Dyrektor Strategic Workplace Advisory w Skanska.

Biura inne niż dawniej

Jak pokazują badania przeprowadzone przez Skanska i Business Link, pracownicy wciąż chcą pracować w biurach, ale jednocześnie liczą na jeszcze większy niż dotychczas komfort, elastyczność, możliwość zrelaksowania się, a także zrównoważone, przyjazne środowisku rozwiązania.  Studio to miejsce, które w pełni odpowie na te potrzeby. Potwierdzeniem zrównoważonego podejścia, ergonomii i przyjaznej aranżacji przestrzeni biurowca Studio B będą m.in. certyfikaty przyznawane powierzchniom biurowym, o które ubiegać będzie się Skanska (LEED Core & Shell na poziomie Platinum, WELL Core & Shell na poziomie Gold, WELL Health-Safety Rating oraz Obiekt bez barier).