Po raz piąty z rzędu jesteśmy „Firmą dla Inżyniera”

Press release 05.04.2012 15:00 CET

Już po raz jedenasty Bank Danych o Inżynierach przedstawił wyniki rankingu najatrakcyjniejszych pracodawców zatrudniających inżynierów w Polsce. Po raz piąty z rzędu pierwsze miejsce zajęła w nim Skanska.

Ranking Firma dla Inżyniera prezentuje 50 najatrakcyjniejszych pracodawców na polskim rynku. O pozycji poszczególnych firm w tegorocznej edycji zadecydowały głosy oddane przez 2 873 inżynierów między 1 stycznia a 31 grudnia 2011 r. 88 proc. głosujących stanowili mężczyźni, zaś 12 proc. kobiety.

Po raz piąty z rzędu w rankingu zwyciężyła Skanska. Nasza firma zawdzięcza pierwsze miejsce głównie inżynierom z woj. mazowieckiego i pomorskiego. To, co inżynierowie najbardziej cenią w Skanska, to: możliwości rozwoju i awansu, atrakcyjne wynagrodzenie oraz międzynarodowe środowisko. Wśród indywidualnych komentarzy znalazły się także: „wysoka etyka pracy” i „możliwość szkoleń”.

Pierwsza dziesiątka rankingu Firma dla Inżyniera 2011:

1. Skanska
  2. General Electric
  3. ABB
  4. Siemens
  5. Budimex
  6. Strabag
  7. PKN Orlen
  8. Delphi
  9. Warbud
  10. Mostostal Warszawa

Organizatorem rankingu jest Bank Danych o Inżynierach - najstarsza polska firma doradztwa personalnego wyspecjalizowana w rekrutacji wykwalifikowanej kadry technicznej.

Więcej informacji dotyczących rankingu można znaleźć na stronie www.firmadlainzyniera.pl