Skanska zbuduje Tesco w Puławach

Press release 24.04.2009 00:00 CET

Spółka budowlana Skanska podpisała umowę na budowę obiektu handlowo-usługowego Tesco w Puławach. Inwestycja zostanie zrealizowana w przeciągu sześciu miesięcy. Jej wartość wyniesie niemal 27,5 mln zł.

Obiekt będzie zlokalizowany przy ulicy Dęblińskiej. W jego skład wejdą dwa budynki: jedno i dwukondygnacyjny, o łącznej powierzchni 12 tys. m2. Na parterze wyższego budynku znajdzie się hala sprzedaży licząca ponad 4,6 tys. m2 powierzchni, punkty handlowe, magazyny i pomieszczenia techniczne. Na piętrze będzie się mieścić administracja Tesco. Budynek jednokondygnacyjny jest zaplanowany jako niezabudowana przestrzeń, o której przeznaczeniu inwestor zadecyduje po zakończeniu budowy. Cenne doświadczenie

- Wykonanie pełnego obiektu handlowo – usługowego w sześć miesięcy to spore wyzwanie - mówi Piotr Ordon, Menedżer Projektu, Skanska. – Pomocne będzie doświadczenie, które zdobyliśmy podczas realizacji pasaży handlowych Tesco w Rzeszowie i Bielsku-Białej. Dzięki temu już na etapie negocjacji zaproponowaliśmy klientowi rozwiązania zamienne, które pozwolą obniżyć koszty inwestycji oraz zakończyć kontrakt przed terminem.

Nasze realizacje dla Tesco

Budowa obiektów handlowo-usługowych to jeden z podstawowych obszarów naszej działalności. Do tej pory zrealizowaliśmy dla Tesco 19 inwestycji zlokalizowanych m in. w Rzeszowie, Bielsku-Białej, Krakowie, Poznaniu i Łodzi.