Skanska w Polsce
c

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej we Wrocławiu

Dodatkowe informacje

Przed modernizacją hala była wykorzystywana jako budynek jednokondygnacyjny.  Po remoncie zyskała drugą kondygnację, która w całości została przeznaczona na sale dydaktyczne. Pomieszczenia administracyjne znajdują się na parterze. Przestrzeń Ciąg komunikacji tworzą szerokie korytarze z głównym, dwukondygnacyjnym holem oraz otwarte galerie prowadzące do poszczególnych pomieszczeń. Na piętro prowadzą szerokie schody. Do sal studenci chodzą po kładkach, między którymi pozostała pusta przestrzeń. Dzięki temu światło wpadające przez szedowy dach, uzupełniony dodatkowo świetlikami, doświetla z góry sale wykładowe oraz przestrzenie komunikacyjne, także na parterze. Okna znajdują się tylko na dolnej kondygnacji.

Industrialny charakter budynku podkreślają zewnętrzne klatki schodów ewakuacyjnych. Centrale wentylacyjne zostały zamontowane na zewnątrz budynku, zachowano belki i słupy nośne obiektu. Estetyka zastosowana przy realizacji projektu nawiązuje do światowych trendów w architekturze.

 

Projekt w liczbach:

  • powierzchnia zabudowy: 5 128 m kw.
  • powierzchnia użytkowa: 8 378 m kw.
  • powierzchnia całkowita: 10 256 m kw.    
  • kubatura: 42 400 m sześc.
  • liczba miejsc parkingowych: 273                   
  • powierzchnia  miejsc parkingowych i jezdni z kostki betonowej: 8 969 m kw.

 

Czego szukasz?

Pasujące

loading
Projekty globalne