Skanska doceniona przez jury CEEQA Awards 2016

Press release 13.04.2016 15:45 CET

Trwa dobra passa Skanska podczas najważniejszych wydarzeń rynku nieruchomości komercyjnych. Podczas tegorocznej edycji nagród CEEQA Awards Skanska Commercial Development Europe zdobyła najwięcej ze wszystkich deweloperów - łącznie aż cztery statuetki w kluczowych kategoriach.

Skanska CDE, CEEQA 2016

Podczas wczorajszej gali CEEQA Awards przedstawiciele Skanska odebrali wyróżnienia w dwóch prestiżowych kategoriach: dla dewelopera roku (Developer of the Year) oraz lidera zielonych rozwiązań w budownictwie (Green Leadership Award). Wcześniej, w marcu na tegorocznych targach MIPIM, spółka została wyróżniona za stosowanie zielonych rozwiązań w budownictwie biurowym jako RealGreen Developer of the Year. Dodatkowo nagrodę najbardziej zielonego budynku zdobył czeski projekt firmy - Corso Court w Pradze.

„Cieszymy się, że jury odniosło się z uznaniem do skali działania Skanska CDE. Podczas realizacji naszych inwestycji biurowych przyświeca nam cel, aby tworzyć nowoczesne, przyjazne i komfortowe miejsca do pracy. Blisko współpracujemy z przyszłymi najemcami, starając się jak najlepiej odpowiadać na ich potrzeby. Ta formuła wspólnego projektowania rozwiązań jest dla nas cennym doświadczeniem i cieszymy się, że możemy dostarczać dobre oraz funkcjonalne przestrzenie biurowe, w których rozwijają się firmy i ich pracownicy. Skupiamy się także na lokalnych społecznościach, otwierając i szeroko udostępniając im części wspólne naszych projektów. Obecność w czterech krajach regionu i globalne doświadczenia Skanska umożliwiają nam ciągłą wymianę wiedzy między spółkami, aby wciąż udoskonalać naszą ofertę deweloperską skierowaną do najemców oraz inwestorów”, komentuje Katarzyna Zawodna, prezes Skanska CDE.

Już po raz drugi w historii nagród CEEQA spółka Skanska CDE została wyróżniona jako Developer of the Year za swoją aktywność na czterech rynkach Europy Środkowo-Wschodniej (ang. Central and Eastern Europe – CEE). Deweloper realizuje zrównoważone projekty biurowe w Czechach, Polsce, Rumunii i na Węgrzech, stale powiększając portfolio swoich projektów. Skanska jest obecna w 10 kluczowych miastach regionu CEE.

Oprócz nagród CEEQA Awards, spółki biurowe Skanska zdobyły za rok 2015 łącznie aż osiem nagród w konkursach CEE Investment Awards i CIJ Awards.