Wybudujemy drogę wojewódzką nr 720 w miejscowości Błonie k. Warszawy

Press release 18.05.2011 13:10 CET

Skanska podpisała z Mazowieckim Zarządem Dróg Wojewódzkich umowę na rozbudowę drogi wojewódzkiej nr 720 w miejscowości Błonie koło Warszawy. Kontrakt o wartości 5,8 mln zł brutto zrealizujemy do listopada 2011 roku.

- W ramach inwestycji poszerzymy 7-metrową jezdnię ulicy Poniatowskiego o 3 metry. To zdecydowanie poprawi komfort i bezpieczeństwo jazdy kierowców skręcających w lewo - mówi Mariusz Smakulski, Kierownik Budowy, Skanska. - Pozostała część drogi będzie miała 2 pasy, o szerokości 3,5 metra każdy. Na skrzyżowaniu ulic Poniatowskiego i Nowakowskiego wykonamy czterowlotowe rondo.

W ciągu remontowanych ulic wymienimy starą nawierzchnię, a następnie ułożymy nowe warstwy asfaltobetonu i SMA, zbudujemy chodniki, stanowiska postojowe, zjazdy i zieleńce. Ponadto, wykonamy nowe oświetlenie, roboty z branży teletechnicznej, wodnokanalizacyjnej oraz odwodnieniowej i gazowniczej. Projekt przewiduje zachowanie części istniejących zatok parkingowych na 42 samochody osobowe, zlokalizowanych przy blokach mieszkalnych w rejonie skrzyżowania z ulicami Sienkiewicza i Nowakowskiego. Nasza Firma wyremontuje także ulicę Nowakowskiego wraz z fragmentem ulicy Szkolnej.

Łączna długość przebudowanej drogi wojewódzkiej nr 720 wyniesie 950 metrów.